Baltikums Bank organizē AS ELKO Grupa obligāciju emisiju

2015. gada 20. oktobris

2015. gada 14. oktobrī veiksmīgi noslēdzās AS ELKO Grupa obligāciju piedāvājums investoriem. Obligāciju emisijas apjoms ir EUR 8 milj., un gada procentu likme ir 8%. Minimālais apjoms, uz kuru varēja parakstīties investori, bija EUR 100,000. Obligāciju emisijas organizētājs ir Baltikums Bank AS. Obligāciju dzēšanas datums ir 2018. gada 16. oktobris.

Baltikums Bank Investīciju piesaistes pārvaldes vadītājs Jānis Dubrovskis uzsvēra, ka banka ir gandarīta par emisijas rezultātiem. „Mums bija interesanti strādāt pie parāda kapitāla piesaistes vienam no Latvijas lielākajiem uzņēmumiem. Obligācijas iegādājās pensiju un investīciju fondi, bankas un turīgas privātpersonas no Baltijas valstīm un Polijas. Šīs emisijas rezultāti parādīja, ka lieliem un stabiliem uzņēmumiem kapitāla tirgos ir iespēja aizņemties pietiekami nozīmīgus apjomus. Tāpat tā ir iespēja diversificēt finansējuma avotus un paātrināt izaugsmi,” piebilda J.Dubrovskis.

AS ELKO Grupa direktors Svens Dinsdorfs atzīmēja, ka ir gandarīts, ka investīciju tirgus dalībnieki ir novērtējuši uzņēmuma veiksmīgo darbību IT risinājumu, datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecības jomā, apliecinot to ar šāda veida sadarbību: “Mums ir svarīgi daudzveidot pieejamos finanšu resursus un instrumentus, kas attiecīgi ļaus finansēt tālāku uzņēmuma attīstību un izaugsmi.”

Jāatzīmē, ka šī ir otrā AS ELKO Grupa obligāciju emisija. Pirmajā emisijā 2007.g. novembrī tika piesaistīti 6.5 miljoni eiro uz trīs gadiem.


Par ELKO Grupa

AS ELKO Grupa, viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem, risinājumu un servisa ekspertiem Austrumeiropā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir IT risinājumu izstrāde un serviss, datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā un NVS. Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 90 IT ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 7000 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. AS ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 20000 produktu nosaukumu no pasaules pazīstamākajiem piegādātājiem – Acer, Apple, Asus, Dell, HGST, Intel, Kingston, Lenovo, Microsoft, Seagate, Supermicro, Western Digital un citiem. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 700 cilvēki. AS“ELKO Grupa pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam Amber Trust.


Ingrīda Šmite
Sabiedrisko attiecību vadītāja

Baltikums Bank arranges issue of AS ELKO Grupa bonds