Baltikums Bank - Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP 101 vidū

2015. gada 21. oktobris

Aizvadītajā nedēļā ir publiskots Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP101, kurā ir iekļauti finanšu nozares 16 uzņēmumi, to skaitā – arī Baltikums Bank. Aizvadīto desmit gadu laika Baltikums Bank jau 7.reizi ir atzīta par vienu no Latvijas 101 vērtīgāko uzņēmumu.

„Latvijas vērtīgākie uzņēmumi ir lielākā mūsu vērtība šī vārda tiešā nozīmē - tie ir lielākie nodokļu maksātāji, darba devēji, un tie veido mūsu tautsaimniecības mugurkaulu,” atzīmē TOP 101 veidotāji. „Neraugoties uz saspīlēto ģeopolitisko situāciju, kas būtiski ietekmējusi uzņēmumu darbību 2014. gadā, tie ir spējuši pielāgoties tirgus situācijai, un kopumā 2014. gads, kā rezultāti atspoguļojas 2015. gada topā, ir bijis uzņēmumiem sekmīgs. Vērtējot TOP 101 desmit gadu griezumā, redzams, ka Latvijas uzņēmumi spējuši pielāgoties pat vissarežģītākajām tirgus situācijām, parādot nebeidzamu attīstības garu un cīņas sparu. Tādējādi tālākā nākotnē, it sevišķi – atskatoties uz pēdējo piecu gadu izaugsmi, sagaidāmas pozitīvas iezīmes,” komentē AS Prudentia un biržas Nasdaq Riga pārstāvji.

Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP101 ir sabiedriski nozīmīga iniciatīva, kuru kopš 2005. gada īsteno investīciju bankas pakalpojumu un finanšu konsultāciju sniedzēja Prudentia un birža Nasdaq Riga. Šīs iniciatīvas pamatā ir projekta veidotāju vēlme rosināt sabiedrībā diskusijas par uzņēmumu vērtību un to ietekmējošiem faktoriem. Šogad Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP101 ir apkopots jau desmito gadu pēc kārtas, atspoguļojot uzņēmumu biznesa vērtību, savukārt finanšu uzņēmumiem – atspoguļojot pašu kapitāla vērtību.


Ingrīda Šmite
Sabiedrisko attiecību vadītāja

ONE OF THE TOP VALUABLE COMPANIES IN LATVIA