Baltikums Bank izveido profesionālu studentu prakses programmu

2015. gada 17. augusts

Šī gada jūlijā ir sekmīgi realizēta jauna, Baltikums Bank izveidota padziļināta studentu prakses programma, kurā piedalījās jaunieši no 8 dažādām augstskolām.

Divpadsmit topošie Latvijas un ārvalstu speciālisti, kuri pašlaik mācās Banku Augstskolā, Rīgas Tehniskajā Universitātē, RISEBA, Rīgas Ekonomikas augstskolā, kā arī augstākajās mācību iestādēs Lielbritānijā, ASV un Abu-Dabi, mācību prakses ietvaros Baltikums Bank ieguva gan padziļinātas praktiskās zināšanas un izpratni par darbu starptautiskā privātbankā, gan nostiprināja iegūtās prasmes reālā darba praksē, pilnībā iejūtoties privātbaņkiera amatā. Prakses laikā mentori, Baltikums Bank pieredzējušākie privatbaņķieri vērtēja ne tikai topošo speciālistu zināšanas un darba kvalitāti, bet arī laika plānošanas un komunikācijas prasmi, kā arī psiholoģisko noturību, atbildību, aktivitāti un iniciatīvu.

„Baltikums Bank Mācību centra jaunās izveidotās studentu prakses ietvaros realizēta intensīva apmācību programma, kurā aktīvi iesaistījās bankas profesionāļi. Jaunie speciālisti veica praktiskus uzdevumus un personīgo mentoru vadībā strādāja ar bankas potenciālajiem klientiem,” stāsta Baltikums Bank Personāla pārvaldes vadītāja Dace Kreicmane. „Esam gandarīti par šīs programmas norisi, jo ieguvēji esam visi – studenti reālā darbā pārbaudīja savas zināšanas, gūstot labu praktisko pieredzi, savukārt banka ir ieguvusi vairākus potenciālus jaunos darbiniekus. Atsevišķiem studentiem prakses laiks ir pagarināts, ar dažiem noslēgti nodomu protokoli, savukārt viens no praktikantiem jau ir kļuvis par mūsu kolēģi,” prakses rezultātu izvērtē Dace Kreicmane.
Viens no prakses mentoriem, Baltikums Bank vecākais privātbaņķieris, viceprezidents Vladislavs Greķis, izvērtējot prakses norisi, atzīmē, ka tā bija interesanta un aizraujoša abām pusēm. „Ir patīkami strādāt ar jauniem, mērķtiecīgiem cilvēkiem, kuru acīs redzama degsme un kuru ikdienu virza veselīgas ambīcijas. Šodienas studentiem ir plašas un labas svešvalodu zināšanas, viņi ir gatavi izmantot visas iespējas savai izaugsmei, tādējādi drosmīgi un aktīvi ienākot darba tirgū,” piebilst Vladislavs Greķis.

Kopumā Baltikums Bank izsludinātajai jauno privātbaņķieru praksei bija pieteikušies vairāk nekā 40 studenti. Četri no prakses dalībniekiem, kuri uzrādīja vislabākos praktiskos rezultātus, saņēma arī naudas balvas.

Šāda profesionāla padziļinātas programmas studentu prakse tiks organizēta arī nākamgad.


Ingrīda Šmite
Sabiedrisko attiecību vadītāja
ingrida.smite@baltikums.eu

Student Internship Programme