Apdrošināšanas uzņēmuma Baltikums AAS akcijas iegādājas Austrijas uzņēmums

2015. gada 29. jūlijs

Pamatojoties uz trešdien, 29. jūlijā parakstīto līgumu, apdrošināšanas uzņēmuma Baltikums AAS akciju paketi ir iegādājusies Austrijas apdrošināšanas sabiedrība Vienna Insurance Group AG (VIG).

Baltikums AAS ir dibināta 1998. gadā, lielākie tās akciju turētāji ir BBG AS (80%) un Baltikums Bank AS (19%). Tā ir viena no pirmajām apdrošināšanas sabiedrībām Latvijā, kas vairāk nekā 15 gadu laikā ir uzkrājusi ievērojamu pieredzi, nodrošinot nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un aizņemot 8% vietējā tirgū. Šobrīd sabiedrības 250 darbinieki strādā 38 Latvijas pilsētās, kā arī Viļņā.

„Mums ir plašs aģentu un brokeru tīkls, labi attīstīti produktu pārdošanas kanāli, stabils kolektīvs un pieredzējuši ilggadēji speciālisti. Aizvadīto 2014. gadu uzņēmums noslēdza ar vairāk nekā 20 milj. EUR parakstīto bruto prēmiju apmēru,” uzņēmumu raksturo Baltikums AAS valdes priekšsēdētājs Eduards Reinicāns. „Esmu pārliecināts, ka Baltikums AAS iekļaušanās pieredzes bagātajā VIG grupā pavērs mums jaunas attīstības iespējas un nodrošinās starptautisku pieredzi ikvienam tās darbiniekam. VIG plāno aktīvi izmantot vietējo speciālistu zināšanas un pieredzi. Nekādas izmaiņas neskars mūsu klientus, visas līdz šim brīdim noslēgtās apdrošināšanas polises paliek spēkā,” komentē Eduards Reinicāns.

„VIG koncerns Baltijas valstu tirgū pēdējo piecu gadu laikā uzrādīja vairāk nekā 30% lielu izaugsmi gadā. Iegādājoties Baltikums AAS, mēs iegūstam iespēju palielināt savu tirgus daļu, izmantojot pievilcīgo tirgus potenciālu, kam var būt interesanti arī citi biznesa virzieni,” atzīmē Vienna Insurance Group AG (VIG) ģenerāldirektors Pīters Hāgens (Peter Hagen).

„Līdz ar apdrošināšanas kompānijas Baltikums AAS akciju paketes pārdošanu ir realizēts BBG AS grupas mērķis samazināt tos biznesa virzienus, kas saistīti ar produktu un pakalpojumu sniegšanu mazumtirdzniecības kanālos. Iegūtie līdzekļi tiks izmantoti finanšu pakalpojumu attīstīšanai starptautiskajos tirgos,” akcionāru lēmumu komentē Baltikums Bank AS valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs.

Darījuma ietvaros Baltikums AAS akcionārus konsultēja Superia Corporate Finance un TGS Legal.

Vienna Insurance Group AG (VIG) ir vadošais apdrošināšanas koncerns Austrijā, kā arī Centrālajā un Austrumeiropā. Apmēram 50 kompānijas 25 valstīs veido koncernu ar spēcīgu vārdu un ciešu sadarbību ar klientiem. Koncernam ir 190 gadu ilga pieredze apdrošināšanas nozarē, tas nodarbina 23 000 darbinieku, un ir izteikts līderis savos galvenajos tirgos.


Jānis Dubrovskis
Baltikums Bank Korporatīvo finanšu direktors

One lonely px