"Arbo Windows" kļūst par lielāko logu ražotāju Baltijā

2024. gada 26. februāris

Lielākais koka logu ražotājs Latvijā "Arbo Windows" ir iegādājies vadošo koka logu ražošanas uzņēmumu Lietuvā "Arlanga Wood". Pateicoties BluOr Bank un finanšu institūcijas Altum finansējumam, apvienotais uzņēmums kļūst par lielāko koka logu un durvju ražotni Baltijas valstīs, kas nodrošinās plašāku augstas kvalitātes koka logu un durvju klāstu klientiem Ziemeļvalstīs un Rietumeiropā. 

Apvienotā uzņēmuma pārdošanas apjoms pārsniegs 20 miljonus eiro gadā, tajā ir nodarbināti vairāk nekā 230 cilvēki divās uzņēmuma ražotnēs - Ventspilī un Viļņā. Lielākie uzņēmuma ražotās produkcijas tirgi ir Zviedrija, Norvēģija, Dānija, Lielbritānija un Francija.

"Ar lepnumu var teikt, ka apvienošanās rezultātā ir izveidots vadošais koka logu ražotājs Baltijā. "Arlanga Wood" ir viens no retajiem uzņēmumiem ar tādu reputāciju un iekšējo uzņēmuma kultūru, kas pilnībā vērsta uz kvalitātes nodrošināšanu un lielisku servisu. Tā ir bijusi un ir "Arbo Windows" galvenā prioritāte. Esmu pateicīgs Arūnam Mažonim, kurš ir izveidojis un attīstījis lielisku uzņēmumu ar spēcīgu korporatīvo kultūru un vērtībām, kas pilnībā atbilst tam, kam biznesā ticu es," komentējot darījumu uzsver "Arbo Windows" valdes priekšsēdētājs Jānis Lasmanis.

"Arlanga Wood" arī turpmāk darbosies ar zīmolu "Arlanga Wood", savukārt Arūns Mažonis Lietuvā turpinās vadīt uzņēmumus "Arlanga alu" un "Arlanga pvc", kas ražo alumīnija un PVC logus. "Arbo Windows" plāno turpināt uzņēmuma izaugsmi, tostarp meklējot arī jaunas uzņēmumu iegādes iespējas, kas stratēģiski atbilst uzņēmuma attīstības mērķiem.

Par "Arbo Windows" un "Arlanga Wood"
"Arbo Windows" ir augstas kvalitātes koka logu un durvju ražotājs Latvijā, kas apkalpo klientus Zviedrijā, Lielbritānijā, Francijā, Japānā un ASV. Uzņēmums izveidots 2014.gadā.
"Arlanga Wood" ir koka logu un durvju ražotājs Lietuvā ar vairāk nekā 30 gadu vēsturi, kas apkalpo klientus Norvēģijā, Dānijā un Islandē.




SIA Arbo Windows un Dienas Bizness arhīvu foto