BluOr Bank veicina masīvkoka paneļu eksportētāja CLT Profi biznesa attīstību

2023. gada 27. jūlijs

Izmantojot BluOr Bank finansējumu, CLT Profi kļūst par lielākajiem Jelgavas masīvkoka paneļu ražotnes “Cross Timber Systems” īpašniekiem, tādējādi realizējot vienu no saviem turpmākās biznesa attīstības mērķiem.

CLT Profi” nodarbojas ar masīvkoka jeb krustām līmētu koka (CLT) materiālu projektēšanu, piegādi un montāžu eksporta tirgos. Uzņēmums ir lielākais masīvkoka paneļu eksportētājs Latvijā, ārvalstīs realizējot 99% produkcijas. Jau līdz šim uzņēmums nodrošināja lielāko daļu ražošanas apjoma “Cross Timber Systems” ražotnē, kuras darbība tika uzsākta 2015. gadā. Ražotnes kopējā platība aizņem 10000 m2 un uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 60 darbinieki.

“BluOr Bank ar gandarījumu atbalsta Latvijas eksporta uzņēmumus, palīdzot realizēt to nākotnes ambīcijas un ieceres. Lai gan šobrīd resursu cenas un darba spēka izmaksas uzņēmumiem rada virkni izaicinājumu, ticam, ka piešķirtais finansējums SIA “CLT Profi” dos iespēju iekarot arvien jaunus noieta tirgus, kā arī palielināt ilgtspējīga materiāla ražošanas jaudu,” atzīmē BluOr Bank galvenais izpilddirektors Dmitrijs Latiševs.

“Interese un pieprasījums pēc videi draudzīgākiem būvniecības materiāliem pasaulē turpina pieaugt. Baltijas valstis ar saviem koksnes resursiem un gadu desmitiem krātām zināšanām kokmateriālu pārstrādē ir spēcīgs nozares tirgus spēlētājs. Ražotnes iegāde ir rūpīgi izvērts solis, lai turpinātu uzņēmuma izaugsmi un stiprinātu konkurētspēju eksporta tirgos. Kļūstot par “Cross Timber Systems” lielāko īpašnieku, turpmāk pilnībā pārņemsim ražotnes darbību un rūpēsimies par tās darbinieku labbūtību. “CLT Profi” nodrošinās arī 100% ražošanas apjomu, un šogad plānojam investēt ražotnes modernizācijā,” informē “CLT Profi” valdes loceklis Andris Dlohi.

“CLT Profi” projektē un montē galvenokārt daudzstāvu dzīvojamās un sabiedriskas nozīmes ēkas Nīderlandē, Beļģijā, kā ar Skandināvijas valstīs. Nelielā apjomā tiek ražotas arī privātmājas, kas pamatā tiek eksportētas uz Norvēģiju un Islandi. Masīvkoka paneļu izmantošana ēku būvniecībā nodrošina ievērojami īsāku būvniecības laiku, vienkāršāku loģistiku un ir ekonomiski izdevīgāka, radot mazāk būvniecības atkritumu. Turklāt koka paneļi ir ievērojami ilgtspējīgāks izejmateriāls, nekā citi būvniecībā izmantotie materiāli.

M&A darījuma norisi konsultēja revīzijas un biznesa konsultāciju uzņēmums “KPMG Baltics”, procesa ietvaros strukturējot darījumu, ar pusēm vienojoties par darījuma vērtību un piedāvājumu, kā arī piesaistot un koordinējot bankas finansējumu.

“Priecājamies atbalstīt ambicioza uzņēmēja izaugsmi, iegādājoties vairākuma daļas augstas pievienotās vērtības kokmateriālu ražotnē, tādējādi apvienojot produkta pārdošanu un projekta vadību. Ticam, ka mērķtiecīgs fokuss palīdzēs ne vien uzņēmuma izaugsmē, bet arī vairos Latvijas uzņēmēju pienesumu pasaules ilgtspējas veicināšanā,” saka Kārlis Urbāns, "KPMG Baltics" Apvienošanās un pārņemšanas darījumu konsultāciju direktors.

Šobrīd SIA “Cross Timber Systems” daļas pieder SIA “CLT Profi” (67,04%), kas 100% pieder Andrim Dlohi, savukārt pārējās uzņēmuma daļas sadalās Andrim Dlohi (10,62%), Mārim Avotiņam (10,47%), Robertam Dlohi (10,40%) un Ēvaldam Zeldmanim (1,48%).



Attēlos: ražotne Jelgavā un gatavie projekti Islandē, Polijā un Nīderlandē.