BluOr Bank 10,5 miljonu eiro finansējums ēku renovācijai

2023. gada 17. augusts

Nekustamo īpašumu investors “Baltic RE Group” piesaistījis “BluOr Bank” aizdevumu 10 500 000 eiro apmērā. Saņemtais finansējums tiks izmantots esošo ilgtermiņa kredītlīniju pārdomātai refinansēšanai, kā arī divu nekustamo īpašumu objektu Rīgā pārbūves finansēšanai – investīcijas tiks veiktas topošajā “Il Giardino” biroju kompleksā Citadeles 9a, kā arī vēsturiskās sešstāvu ēkas Kr.Barona ielā 2 renovācijā.

“Nekustamo īpašumu tirgus attīstībai ir svarīga ne tikai jaunu projektu būvniecība, bet arī kvalitatīva vēsturisko īpašumu atjaunošana. Esam gandarīti uzsākt sadarbību ar nekustamo īpašumu investoru, ko raksturo ilgtermiņa perspektīva un skaidra nekustamo īpašumu portfeļa attīstības vīzija. Šāda veida investīcijas rada stabilitāti un ilgtermiņa vērtību gan komercplatību nomniekiem, gan pilsētai tās vēsturiskā arhitektoniskā mantojuma saglabāšanas kontekstā. Paturot prātā šīs vērtības, “BluOr Bank” mērķtiecīgi atbalsta gan jaunu, gan vēsturisko nekustamo īpašumu projektu realizāciju,” saka “BluOr Bank” valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs.

Uzņēmums “Baltic RE Group” ir pieredzējis nekustamo īpašumu investors, kas specializējas vēsturisku nekustamo īpašumu iegādē un renovācijā. Uzņēmuma darbības modelis paredz vēsturisku ēku iegādi stratēģiski nozīmīgās atrašanās vietās un kvalitatīvus šo namu renovācijas darbus, pēc tam īstenojot telpu iznomāšanu un pārvaldīšanu. Grupai piederošie komercīpašumi ir augstas klases komercnomas objekti ar modernu un funkcionālu plānojumu, kvalitatīvu apdari un novatoriskiem energoefektivitātes risinājumiem.

“No “BluOr Bank” saņemtais finansējums ir darījums starp diviem savas nozares segmentā vadošiem spēlētājiem, kas, kā es ceru, kļūs par pirmo soli ilgtermiņa sadarbībai. Šī brīža nekustamo īpašumu tirgu raksturo saasināta konkurence, kas prasa profesionālu pieeju, skaidru vīziju un finansiālu disciplīnu. Priecājamies, ka arī Latvijā komercplatību nomnieki arvien vairāk novērtē renovētu un atjaunoto ēku ilgtspējas risinājumus, kā arī vēsturisko un atjaunoto ēku šarmu, estētiku un funkcionalitāti,” saka “Baltic RE Group” dibinātājs un izpilddirektors Džovanni dalla Dzonka (Giovanni dalla Zonca), attēlā.

Pārbūves un teritorijas labiekārtošanu darbus biroju kompleksā Citadeles 9a pie Kronvalda parka uzņēmums plāno pabeigt jau tuvāko mēnešu laikā. Trīs stāvu ēka pašā pilsētas sirdī, Rīgas kanāla malā, piedāvās plaši funkcionālas biroja telpas 1539,9 m2 platībā, un to ieskaus dārzs ar vairāk nekā 100 ziedošiem augļu kokiem.

Šobrīd aktīvi sākušies renovācijas darbi arī vēsturiskajā, arhitekta Jāņa Fridriha Baumaņa projektētajā un 1881. gadā celtajā sešstāvu ēkā Krišjāņa Barona ielā 2, kas notiek sadarbībā ar itāļu arhitektu Adriano Kastiljoni. Nama renovācija norit saskaņā gan ar vēsturiskā mantojuma saglabāšanas vadlīnijām, gan vides ilgtspējas principiem. Pēc projekta īstenošanas ēkā būs pieejamas augstas kvalitātes komercplatības vairāk nekā 4000 m2 platībā.

Kā rāda “Baltic RE Group” darbības rezultāti un apkopotie dati, komerctelpu segmentā pašreizējos tirgus apstākļos nomniekiem fundamentāls jautājums ir ne vien telpu funkcionalitāte un cena, bet arī ēkas energoefektivitātes un ilgtspējas rādītāji. Tādējādi it visi grupas pašreizējie projekti ir ceļā uz starptautiski atzītu “zaļo” sertifikātu ieguvi, un visās “Baltic RE Group” apsaimniekotajās ēkās šobrīd tiek izmantota tikai atjaunojamā enerģija.

Uzņēmums “Baltic RE Group” Latvijā darbojas kopš 2008.gada, un specializējas augstvērtīgu nekustamo īpašumu iegādē un pārvaldīšanā. Kā viens no tirgus līderiem Baltijas premium klases īpašumu segmentā, “Baltic RE Grup” savās ēkās ievieš augstākos vides ilgtspējas, apdares un kvalitātes risinājumus.

Uzņēmuma renovēto ēku vidū ir gan nami Vecrīgā, gan citos Rīgas vēsturiskā centra rajonos. Šobrīd uzņēmumu grupas nekustamo īpašumu portfelī ir nami Citadeles 9a, Ģenerāļa Radziņa krastmala 15, Kaļķu ielā 6, Krāmu ielā 2, Kr.Barona ielā 2, Raiņa Bulvārī 25, kā arī vēsturisko “Rīgas Melnā balzāma” un “Rīgas rauga” fabriku ēku komplekss Pulkveža Brieža ielā 27. “Baltic Re Group” renovētā ēka septiņu stāvu ēka Raiņa bulvārī 25, kurā šobrīd atrodas uzņēmuma “Printful Latvia” centrālais birojs, saņēmusi vairākus prestižus apbalvojumus, tostarp Būvindustrijas lielo balvu kategorijā “gada arhitekts”, kā arī starptautisko “BREEAM Excellent” sertifikātu, kas tiek izmantots videi draudzīgo ēku ilgtspējas rādītāju noteikšanai.