BlueOrange saviem klientiem palielina zibmaksājumu limitu

2022. gada 31. janvāris

No 2022. gada 27.janvāra bankas BlueOrange klientu ērtībai izejošo zibmaksājumu limits tiek palielināts līdz 100 000 EUR līdzšinējo 33 333 EUR vietā. Ienākošo zibmaksājumu limits joprojām ir 100 000 EUR, kas ir arī maksimālais atļautais šādiem maksājumiem.

Zibmaksājumus veic tāpat kā parastos maksājumus, iesniedzot maksājuma rīkojumu internetbankā vai mobilajā aplikācijā. Šis pakalpojums ir pieejams visiem bankas klientiem - gan fiziskām, gan juridiskajām personām, neatkarīgi no to rezidences. Zibmaksājums tiek veikts dažu sekunžu laikā un saņemtā nauda uzreiz ir pieejama tālākai izmantošanai. Saņēmējs un maksātājs saņem apstiprinājumu par naudas ieskaitīšanu saņēmēja kontā.

Jebkurš standarta SEPA maksājums EEZ robežās var tikt veikts kā zibmaksājums (24/7), ja tas atbilst šādiem kritērijiem: maksājuma summa nepārsniedz 100 000 EUR, saņēmējbanka ir pieejama zibmaksājumu sistēmā un maksājuma izpildei nav citu šķēršļu.
Banka BlueOrange Eiropas zibmaksājumu sistēmai ir pievienojusies un saviem klientiem zibmaksājumus nodrošina jau kopš 2020. gada decembra.

Zibmaksājumi Latvijā var tikt veikti starp kontiem tajās bankās, kas pievienojušās Eiropas ātro maksājumu sistēmai. Tāpat zibmaksājumus var saņemt un nosūtīt arī uz citām bankām Eiropā, kas piedāvā šādu funkcionalitāti.