Vairāk nekā 60% BlueOrange klientu izvēlējušies maksājuma kartes ar bezkontakta funkciju

2019. gada 07. marts

Kā liecina Mastercard un Finanšu nozares asociācijas veiktā pētījuma dati, jau 51% Latvijas iedzīvotāju ir izvēlējušies bezkontakta maksājumu karti, un gandrīz 40% to regulāri lieto ikdienas pirkumiem. BlueOrange klientu vidū bezkontakta karšu popularitāte ir vēl lielāka — vairāk nekā 60% mūsu klientu lieto maksājumu kartes ar šādu funkcionalitāti.

Vislielākais maksājumu karšu ar bezkontakta funkciju pieprasījums bankas klientu vidū bija novērojams jau 2018. gadā, to skaitam pieaugot par 40%. Šo popularitāti veicināja arī fakts, ka 2018. gada februārī BlueOrange kļuva par pirmo banku Latvijā, kas uzstādīja bezkontakta karšu bankomātus.

Bezkontakta funkcionalitātes izmantošanas priekšrocība ir tāda, ka tā neprasa kartes ievietošanu bankomātā, līdz ar ko samazinās iespēja klientam aizmirst karti. Tomēr klienta darbības joprojām tiek apstiprinātas ar PIN kodu, padarot kartes darījumu pilnīgi drošu.

Šobrīd BlueOrange bezkontakta karšu bankomāti Rīgā ir uzstādīti piecās vietās: pilsētas centrā, Vecrīgā un lielveikalos. To atrašanās vietas aicinām apskatīt šeit