BlueOrange uzstāda Latvijā pirmos bezkontakta karšu bankomātus

2018. gada 26. februāris

BlueOrange Bank uzstāda Latvijā pirmos bezkontakta karšu bankomātus, tādējādi iezīmējot vēl vienu tehnoloģiju jauninājumu finanšu sfērā. Pirmos piecus šādus bankomātus šogad plānots uzstādīt Rīgā – pilsētas centrā, Vecrīgā un divos lielākajos tirdzniecības centros.

“Bezkontakta karšu bankomāts skaidras naudas izņemšanas procesu padara vieglāku un ērtāku. Šāds bankomāts nodrošina visas pamatfunkcijas: skaidras naudas izņemšanu un iemaksu (bankomātos, kuros ir paredzēta iemaksas funkcija), kartes pēdējo 10 darījumu pārskatu, kā arī informāciju par bilances atlikumu, taču veic to ātrāk, jo līdz minimumam tiek samazināts veicamo darbību skaits,” stāsta BlueOrange Bank E-komercijas pārvaldes projektu vadītāja Egita Ērmane. “Bezkontakta funkcionalitātes izmantošana neprasa kartes ievietošanu bankomātā, līdz ar ko tiek samazināta iespēja klientiem aizmirst karti. Tomēr darbība joprojām tiek apstiprināta ar PIN kodu, padarot to pilnīgi drošu,” paskaidro Egita Ērmane.

BlueOrange ir pirmo banku vidū arī Baltijas valstīs, kas uzstāda savus bezkontakta karšu bankomātus. Pirmos bankomātus ar bezkontakta funkcionalitāti tikai naudas noņemšanai no savām kartēm 2016.gadā ir uzstādījusi viena no Igaunijas bankām.

“Mūsu bankomātos var izņemt skaidras naudas līdzekļus, izmantojot Mastercard vai Visa kartes. Taču bezkontakta funkciju pagaidām varēs izmantot tikai BlueOrange izsniegto karšu īpašnieki. Tā ir priekšrocība, ko piedāvājam saviem klientiem, un vienīgais ierobežojums pārējo banku klientiem pašlaik. Taču mēs turpināsim darbu, lai pirmie Baltijā saskaņotu savu bankomātu darbību ar citām bankām,” skaidro BlueOrange Bank projekta vadītāja E.Ērmane.

No 26.februāra darbam ar bezkontakta kartēm ir gatavs jaunais BlueOrange bankomāts Smilšu ielā 6 (Aldaru ielas stūris) un Aspazijas bulvārī 22, viesnīcas Kempinski ēkā (ieeja pretim Operas ēkai), kur ir pieejams 24/7. Tuvāko nedēļu laikā BlueOrange bezkontakta karšu bankomāti uzsāks darbu arī tirdzniecības centros Alfa un Spice, kā arī bankas Klientu apkalpošanas centrā Vecrīgā, Jēkaba ielā 2.


Ingrīda Šmite
Sabiedrisko attiecību un komunikācijas pārvaldes vadītāja
ingrida.smite@blueorangebank.com