BlueOrange piedalās Eiropas līmeņa obligāciju emisijas organizēšanā 50 miljonu eiro apmērā

2018. gada 29. jūnijs

Auto nebanku kreditēšanas uzņēmums "Mogo Finance" un ar to saistītie grupas uzņēmumi, kas specializējas lietotu transportlīdzekļu finansēšanā, emitēja obligācijas 50 miljonu eiro apmērā.

Obligāciju izvietošanu organizēja Lielbritānijas uzņēmums «KNG Securities» ar sadarbības partneriem no Vācijas «Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG» un «RP Martin Stockholm AB» no Zviedrijas. AS «BlueOrange Bank» un AS «Frigate» darbojās kā reģionālie vērtspapīru tirdzniecības aģenti, savukārt Vācijas uzņēmums «Aalto Capital» - kā grupas konsultants un koordinators.

“Esam gandarīti, ka bankai ir izdevies piedalīties Eiropas līmeņa obligāciju emisijas organizēšanā. Ir paplašināts ne tikai partneru un investoru loks, bet arī paaugstināta profesionālā pieredze, kas ļaus piedāvāt Baltijas uzņēmumiem plašākas investīciju piesaistes alternatīvas,” komentē BlueOrange Bank investīciju piesaistes vadītājs Edmunds Antufjevs.

Obligācijas tika emitētas ar četru gadu termiņu un gada procentu likmi 9.5%. Norēķini notiks 11.jūlijā, kad obligācijas paredzēts iekļaut Frankfurtes fondu biržas Atvērtajā tirgū. Aptuveni četru mēnešu periodā no tā brīža tiks sagatavots pieteikums obligāciju izvietošanai arī Regulētajā tirgū.

Ar “Mogo Finance” grupas uzņēmumiem BlueOrange sadarbojas jau kopš 2013. gada, un, veicot jauno obligāciju emisiju, papildus jau esošajai Baltijas investoru bāzei, “Mogo Finance” grupa ir ieguvusi atzinību arī Lielbritānijas, Vācijas, Zviedrijas un citu valstu investoru vidū.