Biometriskā identifikācija – tagad arī BlueOrange mobilajā lietotnē

2018. gada 15. jūnijs

Lai BlueOrange mobilā aplikācija būtu ērtāka lietotājiem, banka ir veikusi vairākus uzlabojumus, kas ļauj klientiem ietaupīt laiku un būt pārliecinātiem par darījumu drošību. Jaunajā mobilās lietotnes versijā ir iekļauta biometriskās identifikācijas tehnoloģija, kas ļauj autorizēties ar Touch ID un Face ID.

Biometriskā autorizācija ar Face ID atpazīst sejas, un tā ir pieejama IPhone X aparātiem. Savukārt autorizāciju ar pirksta nospiedumu var izmantot lietotāji, kuru ierīcē ir tam piemērota funkcionalitāte: TouchID – iOS ierīcēm un Fingerprint – Android.

Papildus jaunievedumiem bankas klienti jau šodien var veikt ne tikai pārskaitījumus no savām iepriekš izveidotajām maksājumu sagatavēm, bet arī eiromaksājumus uz ES valstīm, sūtīt rekvizītus, izmēģināt, cik ērts ir lietotnē integrētais Digipass BlueKEY un citi uzlabojumi. Lai to izdarītu, klientam tikai jāatjauno sava mobilā lietotne un mobilais Digipass BlueKEY.

“Personas biometriskā identifikācija mūsu ikdienas dzīvē aizvien vairāk ienāk ne tikai tāpēc, ka šāds veids ietaupa laiku, bet arī tāpēc, ka tas ir īpaši drošs: biometriskos datus nav iespējams ne viltot, ne nodot kādam citam. To uzsvēra arī bankas darbinieki, kas piedalījās jaunās lietotnes versijas izmēģināšanā, un tagad to var novērtēt arī mūsu klienti,” saka BlueOrange Online Banking nodaļas vadītājs Jurijs Meitalovs.

BlueOrange lietotne vizuāli praktiski nav mainījusies, jaunā identifikācijas metode veidota tā, lai veicamās darbības būtu saprotamas intuitīvi. Tajā pašā laikā ikviens klients var izvēlēties sev vispiemērotāko autorizācijas un maksājumu veikšanas variantu – ir saglabāta arī iespēja pieslēgties lietotnei ar PIN kodu.