Banka veicina vērtspapīru attīstību Baltijas tirgū

2016. gada 25. novembris

Highyield.eu

Baltijas tirgū ir visi priekšnoteikumi, lai uzņēmēji varētu attīstīties arvien veiksmīgāk, papildus finansējumu piesaistot ar obligāciju emisijas starpniecību. Tomēr uzņēmēji šo alternatīvo finansēšanas iespēju joprojām izmanto samērā maz. Tāpēc ir svarīgi iespējami plaši komentēt tos sasniegumus, kurus savam biznesam ir ieguvuši uzņēmumi, izvēloties šo finanšu instrumentu, atzīmē Baltikums Bank Investīciju piesaistes pārvaldes vadītājs Jānis Dubrovskis.

Vienlaikus tikpat svarīgi ir attīstīt arī pašu pakalpojumu. Šobrīd Baltikums Bank ir viena no nedaudzajām bankām Baltijā, kas jau vairāk nekā 6 gadu garumā ne tikai organizē obligāciju emisiju uzņēmumiem, bet arī mērķtiecīgi attīsta minēto finanšu instrumentu, tādējādi atbalstot uzņēmējdarbību un veicinot biznesa attīstību visdažādākajās nozarēs.

Tā, nupat vērtspapīru tirgū ir ienākušas vēl divu uzņēmumu obligāciju emisijas, ko organizē Baltikums Bank. Oktobra beigās AS “ELKO Grupa” reģistrēja pamatprospektu obligāciju publiskajam piedāvājumam 50 miljonu eiro apmērā un SIA “ExpressCredit” iegrāmatoja 5 miljonu eiro emisiju.

Lai veicinātu izpratni par biznesam tik ļoti nozīmīgo finanšu instrumentu un vienlaikus popularizētu obligāciju emitentus un to vērtspapīrus, Baltikums Bank speciālisti ir izstrādājuši specializētu interneta vietni www.highyield.eu.Tajā ir apkopoti aktuālie piedāvājumi Baltijas akciju tirgū, kā arī izklāstīta investoriem–iesācējiem noderīga informācija.

Jaunizveidotā interneta vietne ir pieejama trīs valodās - latviešu, krievu, angļu, un ir orientēta uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas maziem, vidējiem un lieliem investoriem, kas paši vēlas atrasts jaunas investīciju iespējas.

“Ir svarīgi izprast, cik nozīmīgas priekšrocības biznesa attīstībai sniedz obligāciju emisija, tāpēc mēs no savas puses labprāt konsultējam uzņēmumus: iepazīstinām ar tirgus standartiem, normatīvajām prasībām un palīdzam nonākt līdz galvenajam ieguvumam – papildus finansējuma piesaistei,” ar savu pieredzi dalās Jānis Dubrovskis. “Visus highyield.eu mājaslapā minētos emisiju prospektus ir reģistrējusi Latvijas Republikas Finanšu un kapitāla tirgus komisija un tās ir iekļautas Nasdaq Riga. “Tas norāda uz to, ka šīs investīcijas ir ar zināmas kvalitātes standartu, kas to atšķir no daudziem zināmajām Twino vai Mintos platformām”, uzsver investīciju piesaistes speciālists.

Baltikums Bank speciālisti ir organizējuši vairāk nekā 30 slēgtās un publiskās emisijas, piesaistot visplašāko investoru loku – bankas, pensiju un ieguldījumu fondus, turīgas privātpersonas un individuālus ieguldītājus. Jānim Dubrovskim 2014. gadā pasniegta īpašā Nasdaq Riga biržas Gada balva par ieguldījumu Latvijas korporatīvo obligāciju tirgus attīstībā un investīciju iespēju paplašināšanu privātajiem un institucionālajiem investoriem.


Ingrīda Šmite
Baltikums Bank AS
Sabiedrisko attiecību un komunikācijas pārvaldes vadītāja
ingrida.smite@baltikums.eu