Sekmīgs gads aktīvu pārvaldīšanā

2015. gada 17. decembris

Šis gads investoriem ir bijis izaicinājumiem pilns. Galvenie tirgus akciju un obligāciju indeksi ir saskārušies ar grūtībām, procentu likmes sasniegušas rekordzemus līmeņus, tirgos iestājusies nenoteiktība. Vairāki slavenie hedžfondi ir cietuši zaudējumus – pat Vorena Bafeta Berkshire Hathaway (BRK/A US) akciju vērtība 2015. gada 11 mēnešos ir samazinājusies par 10,9%.

Savukārt Baltikums Bank klientu portfeļu pārvaldīšanas komanda ir spējusi gūt teicamus ienākumus, kārtējo reizi apliecinot aktīvu pārvaldīšanas neatkarīgās, apņēmīgās un mērķtiecīgās filozofijas priekšrocības. Izcilie rezultāti ir sasniegti, pateicoties mūsu privātbaņķieriem un - jo īpaši - klientiem, kas pievienojušies mūsu ilgtermiņa stratēģiskajai domāšanai. Šis atbalsts ir devis mums pietiekami daudz brīvības, lai uzpirktu nepietiekami augstu novērtētus aktīvus par pievilcīgām cenām un gūtu ienākumus nākotnē.

Mūsu rezultāti apliecina arī to, ka volatilitāte un risks nav viens un tas pats. Īstermiņā tie, nenoliedzami, ir līdzīgi viens otram, tomēr volatilitāte ienākumu ziņā var būt ļoti izdevīga investoriem ar ilgtermiņa ieguldījumu horizontu. Brīdī, kad visi pārējie joprojām ir piesardzīgi, mēs esam orientējušies uz ilgtermiņa vērtībām un izaugsmi. Šī stratēģija ir pilnībā sevi attaisnojusi, un mēs turpināsim meklēt labākās iespējas aizsargāt un palielināt savu klientu grūti nopelnīto naudu arī turpmākajos gados.

Paldies Jums par uzticību un atbalstu!


Pauls Miklaševičs
Aktīvu pārvaldīšanas direktors

Baltikums Bank client portfolio performance 2015 YTD.  Investment Portfolio Management