Baltikums Bank turpina tehnoloģisko izaugsmi

2016. gada 30. augusts

Kā liecina Baltikums Bank neauditētie finanšu dati, bankas pamatdarbības ienākumi šī gada pirmajā pusgadā sasniedza 23,25 miljonus EUR, kas ir par 29 % vairāk, nekā pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos. 2016.gada pirmo pusgadu banka ir noslēgusi ar 9,2 miljoniem EUR lielu peļņu pirms uzkrājumiem.

Lielu izaugsmi uzrāda klientu noguldījumi subordinētajā kapitālā, sasniedzot 24,7 miljonus EUR. Tas ir par 34% vairāk, nekā pērnā gada pirmajā pusgadā. Izaugsmi uzrāda arī citi finanšu rādītāji, tā, piemēram, komisiju ieņēmumi ir pieauguši par 18% salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo pusgadu. Bankas likviditātes rādītājs pārskata perioda beigās bija 75,49%. Turpina palielināties bankas kredītportfelis – pirmā pusgada laikā Baltikums Bank klientiem ir apstiprinājusi kredītus 54 miljonu EUR apmērā. Tā rezultātā procentu ienākumi no kredītiem ir palielinājušies par 32,8 % salīdzinājumā ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem. Šī gada 2.ceturksnī ir izvērtēta aktīvu kvalitāte un veikti uzkrājumi, kas attiecīgi ietekmējuši tīro peļņu.

Pārskata periodā ir veikts ievērojams investīciju apjoms bankas tehnoloģiskajos projektos ar mērķi palielināt bankas pakalpojumu pieejamību interneta vidē, vienlaikus rūpējoties par finanšu darījumu drošības paaugstināšanu. Izveidots mūsdienīgs klientu apkalpošanas centrs, tādējādi ievērojami paaugstinot klientu attālinātās apkalpošanas komfortu un paplašinot bankas klientu ģeogrāfiju.

“Mūsu darbības prioritāte ir tādu tehnoloģiju un pakalpojumu attīstīšana, kas ļauj mūsu klientiem veiksmīgi vadīt savu biznesu un pārvaldīt aktīvus no jebkuras vietas pasaulē,” atzīmē Baltikums Bank Valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs.

Tuvāko mēnešu laikā banka pabeigs darbu pie jaunas interneta vietnes, turpina darbu pie e-komercijas drošu un ērtu pakalpojumu pilnveidošanas un jauniem piedāvājumiem korporatīvajiem un individuālajiem klientiem.


Ingrīda Šmite
Sabiedrisko attiecību un komunikācijas pārvaldes vadītāja
ingrida.smite@baltikums.eu