Baltikums Bank piešķir SIA Bio-Venta faktoringu 1.8 milj. EUR apmērā

2015. gada 09. janvāris

Baltikums Bank un Baltijā lielākais biodīzeļdegvielas ražošanas un pārkraušanas komplekss SIA Bio-Venta ir noslēgušas līgumu par faktoringa piešķiršanu 1.8 milj. EUR apmērā ar termiņu uz 1 gadu.

Faktorings arvien biežāk kļūst par pieprasītu un bieži izmantotu finanšu instrumentu uzņēmēju vidū, tādējādi iegūstot iespēju efektīvi organizēt finanšu plūsmu uzņēmumā. Piešķirto finansējumu SIA Bio-Venta paredz izmantot saražotā biodīzeļdegvielas apjoma palielināšanai, jo īpaši palielinot produkcijas noietu Skandināvijas tirgū. Latvijā biodīzeļdegvielas patēriņam ir sezonāls raksturs, savukārt Skandināvijas valstīs B100 tiek patērēts visu gadu. Tieši šī iemesla dēļ Skandināvijas tirgus SIA Bio-Venta ir stratēģiski svarīgs. Pateicoties Baltikums Bank faktoringa limita piešķiršanai, SIA Bio-Venta palielināsies pieejamais naudas līdzekļu apjoms periodā, kad vietējā tirgū realizācijas apjoms ir vismazākais (novembris – marts).

„Esam gandarīti, ka mūsu piedāvātie faktoringa un tirdzniecības finansēšanas pakalpojumi veicina Latvijas uzņēmumu straujāku attīstību un konkurētspēju ārējos tirgos,” atzīmē Baltikums Bank Valdes priekšsēdētājas Dmitrijs Latiševs. „Viens no mūsu darbības stratēģiskajiem virzieniem tieši paredz sadarbību ar vietējiem ražotājiem, atbalstot produktu eksportu kā rietumu, tā austrumu virzienā. Noslēgtais līgums ar SIA Bio-Venta ir viens no šādiem pozitīviem risinājumiem,” piebilst Baltikums Bank Valdes priekšsēdētājs.

SIA Bio-Venta ir lielākais biodīzeļdegvielas ražošanas un pārkraušanas komplekss Baltijā. 70% no biodegvielas ražošanai nepieciešamā rapša sēklu daudzuma tiek iepirkts no Latvijas zemniekiem, savukārt pārējais ražošanai nepieciešamais rapsis (30%) tiek importēts. Biodīzeļdegvielas ražošanas procesā rodas tādi blakusprodukti kā rapšu rauši, kālija sulfāts un farmaceitiskas kvalitātes glicerīns. Kā zināms, biodīzeļdegviela ir resurss, ko ikdienā patērē gan iedzīvotāji, gan uzņēmumi savās automašīnās kā piejaukumu fosilajai dīzeļdegvielai (Latvijā obligātais 5% biodegvielas piejaukums fosilajai dīzeļdegvielai ir noteikts no marta līdz novembrim). Tādējādi Baltikums Bank un SIA Bio-Venta sadarbība šajā ekonomiski sarežģītajā laikā netieši atbalsta arī vietējo zemnieku pūliņus graudkopības nozarē, nodrošinot pozitīvu naudas plūsmu un nodokļu veidā papildinot valsts budžetu.


Ingrīda Šmite
Sabiedrisko attiecību vadītāja

Baltikums Bank Grants EUR 1.8M Factoring Limit to SIA Bio-Venta