Kāpēc ātrā kredīta vietā labāk izvēlēties bankas karti ar kredītlimitu?

2018. gada 26. jūnijs

Ir daudz iemeslu, kāpēc cilvēkiem kādā brīdī nepieciešams aizņemties naudu: negaidīti izdevumi, neatliekami pirkumi vai vēlme izmantot īpaši izdevīgu piedāvājumu. Mūsdienās ir daudz iespēju viegli tikt pie naudas vajadzīgajā brīdī: patēriņa aizņēmums bankā, tā sauktie ātrie kredīti un īpaši jums piešķirta kredītlimita izmantošana. Kāpēc un kādos gadījumos kredītlimits ir izdevīgāks risinājums?

- Nokārto formalitātes vienā reizē, bet izmanto, cik reizes vien nepieciešams

Kredītlimits ir naudas summa, kas bankas kartes kontā brīvi pieejama brīžos, kad tā nepieciešama. Lai pie šīs naudas summas tiktu, nav jākārto nekādas papildu formalitātes vai atkārtoti jādodas uz banku – noteikto kredītlimita summu var tērēt gan norēķinoties ar karti, gan izņemot skaidru naudu. Turpretim, lūdzot īstermiņa aizdevumu neparedzētiem izdevumiem, tam jāpiesakās katru reizi no jauna, jākārto formalitātes un jāatmaksā ar procentiem. 

- Aizņemies bez maksas un procentiem

Kredītlimita noteikumi dažādās bankās ir atšķirīgi un atkarīgi no dažādiem faktoriem. Piemēram, BlueOrange piedāvā:

* Standarta kredītlimitu - jāmaksā par katru kredītlimita izmantošanas dienu, aizņēmumu var atmaksāt pakāpeniski, pašam regulējot atmaksas grafiku, procentu likme ir no 7% gadā;

* Kredītlimitu ar bezprocentu periodu, kas ļauj naudu no bankas aizņemties uz periodu līdz 50 dienām pilnīgi bez jebkādas komisijas. Piemēram, aizņemoties 300 eiro šajā mēnesī un tos pilnībā atmaksājot līdz nākamā mēneša 20. datumam (kas ir līdz pat 50 dienām), būs jāatdod tikai 300 eiro – nauda, ko reāli aizņēmāties. Līdz ar to nekas papildu nav jāmaksā.

- Iespēja aizņemties līdz pat 5000 vai 10000 eiro

Kredītlimitā pieejamo naudas summu banka katram klientam nosaka individuāli, taču BlueOrange jau esošajiem klientiem var tikt piešķirts kredītlimits līdz pat 10000 eiro. Jaunajiem klientiem šī summa ir līdz 5000 eiro. 

- Kredītkartes priekšrocības un rezerves nauda – viss vienā kartē

Kredītkarte ir izdevīgs instruments, veicot maksājumus internetā, un ar tās palīdzību var tikt pie dažādiem bonusiem, piemēram, atlaidēm, veicot viesnīcas rezervāciju. Karte ar kredītlimitu sniedz visas norēķinu kartei raksturīgās priekšrocības, taču papildus piedāvā arī iespēju vajadzības gadījumā iztērēt vairāk naudas, nekā reāli ir kontā. Gan kartē esošo naudu, gan kredītlimitu var tērēt, arī veicot pārskaitījumus no savas internetbankas. Izdevīgs bonuss BlueOrange klientiem: pārskaitījumi internetbankā un naudas līdzekļu izņemšana BlueOrange bankomātos ir pilnīgi bez maksas.

- Neko nemaksā, ja neizmanto

Kredītlimits kartes kontā ir pieejams vienmēr un izmantojams brīžos, kad pēc tā rodas vajadzība – kad tas netiek izmantots, par to nekas papildus nav jāmaksā.  

- Ērta pieteikšanās

Mūsdienās pieteikumu jaunai kartei ar kredītlimitu var noformēt internetā. Nepieciešamos dokumentus var ātri un ērti parakstīt kartes saņemšanas brīdī. Turklāt bankas BlueOrange klientiem kartei nebūs jābrauc pakaļ – Rīgas robežās to klientam atved bankas pārstāvis. Taču pirms pieteikuma nosūtīšanas bankas speciālisti iesaka izmantot kredītiespēju novērtējuma kalkulatoru un aprēķināt, cik liela kredītlimita summa un kāda procentu likme būs pieejama tieši jums!